FEsTaRi – kansainvälinen kamarimusiikkiyhteistyö

EMOssa vieraili noin 30 nuorta kamarimusiikin opiskelijaa Heino Elleri musiikkikoulusta Virosta sekä Jazepa Medina musiikkikoulusta Latviasta. Mukana FEsTaRissa on myös monia EMOn oppilaita.

FEsTaRin 2016 aikatulu:

- To 10.11. klo 18 avajaiskonsertti Tapiolasalin päälämpiössä

- Pe 11.11. klo 18 konsertti Tapiolan kirkossa

- La 12.11. klo 14 konsertti Sellosalissa - huipennuksena yhteisprojektina toteutettu Saint Saënsin Eläinten karnevaali

Lisäksi ohjelmassa oli mestarikursseja.  

FEsTaRin taustoja

OPH rahoitti FEsTaRi – kansainvälinen kamarimusiikkiyhteistyö -hanketta jo 2012-2013. Hankkeessa kehitettiin kansainvälistä kamarimusiikkiyhteistyötä kolmen musiikkioppilaitoksen verkostossa: Espoon musiikkiopisto, (Suomi); Heino Elleri nimeline Tartu muusikakool, (Tartto, Viro) sekä Jazepa Medina 1st Rigas Music school, (Riika, Latvia). Hankkeen aikana järjestettiin kaksi symposiumia, joista ensimmäinen oli marraskuussa 2012 Tartossa ja toinen 7.-9.11.2013 Espoossa. EMOn järjestämässä tapahtumassa oli kolme konserttia (Gallen-Kallelan museo, Tapiolasali ja Tapiolan kirkko), kaksipäiväiset workshopit: musiikin teknologiaa ja improvisaatio sekä kamarimusiikin työpajoja, joissa kunkin maan yhtyeet soittivat eri maiden opettajien kanssa sen maan musiikkia.

Molemmissa tapahtumissa vaihdettiin pedagogista materiaalia ja tutustuttiin uuteen kamarimusiikkiin yhteistyömaissa. Tapahtumiin valmistauduttiin huolella harjoitellen konsertteja ja kursseja varten, lisäksi järjestettiin kansainväliset kamarimusiikkiworkshopit, jossa opiskelijat pääsivät soittamaan eri maiden opettajien kanssa kamarimusiikkia, joka on kotoisin opettajan kotimaasta. Konserteissa kuultiin hyvin valmistettuja, eri-ikäisten oppilaskokoonpanojen esityksiä ja kursseilla ja illanvietoissa oppilailla oli mahdollisuus tutustua toisiinsa vapaamuotoisissa merkeissä.

powered by eMedia