HAKUOHJEET

LUKUVUODELLE 2017-2018


Ebeliin otetaan uusia oppilaita keväisten oppilasvalintojen perusteella.
Kaikkiin soittimiin ja lauluun vapautuu paikkoja!

HAKEMINEN EBELIIN:

Oppilasvalintakokeeseen ilmoittaudutaan sähköisesti Eepos-palvelussa 11.4.-7.5.2017 välisenä aikana. Palvelussa pääsee itse valitsemaan sopivimman valintakoeajan.

Pääsykokeeseen liittyvät tiedustelut Ebelin toimistosta p. 09-455 0025 arkisin klo 10-16.

SIVUAINEHAKIJAT:

EMOn ja Ebelin oppilaat voivat hakea pääaineen lisäksi sivusoitinta Ebelistä. Myös sivuainehakijat ilmoittautuvat Eepoksessa 11.4.-7.5.2017 "Hakeudu oppilaaksi"-valinnan kautta. Oppilasvalintakokeet pidetään viikolla 20 (15.5.-19.5.) Ahertajantie 6 B:ssä.

Sisäänpäässeiden nimet on nähtävissä nettisivuillamme viimeistään 9.6. Ilmoitamme tuloksista kaikille hakijoille myös kirjeitse.


HUOM! Oppilas voi olla oppilaana vain yhdessä valtion tukemassa musiikkioppilaitoksessa kerrallaan. Ottamalla Ebelin oppilaspaikan vastaan vakuutat samalla, että sinulla ei ole oppilaspaikkaa toisessa oppilaitoksessa.


VALINTAKOE:

Oppilasvalintaan kuuluu jokaisen hakijan n. 10 minuuttia kestävä henkilökohtainen aika, jossa kuunnellaan haettavan instrumentin soitto- tai laulunäyte ja tehdään lautakunnan antamia yleismusiikillisia tehtäviä.

- esitä vapaavalintainen pop- tai jazzkappale, joka tuo parhaiten esiin tämänhetkisen osaamisesi. Saat tarvittaessa säestyksen paikan päällä, muista tällöin tuoda säestäjälle nuotit. Voit myös tuoda oman säestäjän mukanasi.
- muistathan virittää instrumenttisi etukäteen!
- lautakunta teettää lisäksi yleismusiikillisia tehtäviä, kuten sävel- ja rytmitoistoja, prima vista -soittoa/laulua ja yhteismusisointia lautakunnan jäsenten kanssa.
- hakija tuo oman instrumentin, tarvittavat laitteet löytyy Ebelistä: kitara- ja bassovahvistin, rumpusetti, piano ja äänentoisto.

Lisätietoa oppilasvalinnoista antaa Ebelin toimisto.

MUISTATHAN:

Ebelissä ei anneta alkuopetusta ja tästä syystä hakijoiden ohjeelliset ikärajat ovat n. 10-22 vuotta. Alkuopetusta akustisissa soittimissa antaa mm. Espoon musiikkiopisto EMO (ks. EMOn hakuohjeet).