Oppilasvalinnat 2018

Uudet oppilaat lukuvuodelle 2018-19 valittiin toukokuussa oppilasvalinnoissa. Kesän aikana Espooseen muuttavat perheet voivat tiedustella mahdollisuutta osallistua erilliseen pääsykokeeseen elokuussa, yhteydenotot sähköpostitse apulaisrehtorille: marja.korpi@emo.fi.

Seuraavat oppilasvalinnat järjestetään 23.5.2019 ja 27.5.-29.5.2019, ilmoittautuminen alkaa huhtikuussa.

Tietoa soittimista: Tervetuloa osallistumaan Soitinpolkuun Espoon kulttuurikeskuksessa ke 10.4.2019 klo 17-19! 

Soittimen valinta

EMOssa voi opiskella kaikkia länsimaisia akustisia soittimia. Niihin voi tutustua EMOn opettajien opastuksella Soitinpolulla, joka järjestetään Espoon kulttuurikeskuksessa keskiviikkona 10.4.2019 klo 17-19. Soittokokemusta jo omaavat, yli 12-vuotiaat voivat myös hakeutua oppilaaksi pop/jazzlinja Ebeliin. Ebeli järjestää oppilasvalinnat toukokuussa 2019. 

Tiesitkö, että musiikkiopiston halutuimpia aloitussoittimia ovat vuodesta toiseen piano, viulu, huilu ja kitara? Suuren hakijamäärän vuoksi niihin vapautuu suhteessa vähemmän paikkoja kuin muihin soittimiin. Toisaalta moniin soittimiin pääsee huomattavasti helpommin. Näitä ovat esim. käyrätorvi, pasuuna, klarinetti, oboe ja fagotti. Monia näitä soittimia on mahdollista vuokrata EMOsta opintojen alkuvaiheessa. Kannattaa siis käydä rohkeasti kokeilemassa miltä puhaltimet kuulostavat!


Mitä oppilasvalinnoissa tehdään?

Hakutilaisuudessa on aluksi ilmoittautuminen ja info Espoon kulttuurikeskuksen pohjakerroksessa Peilisalin aulassa. Infon jälkeen hakijat ohjataan luokkaan yksilötehtäviä tekemään. Aikaa kannattaa varata n. 1 tunti.

Yksilötestissä taputetaan ja lauletaan opettajan mallin mukaan erilaisia rytmejä ja melodioita “seuraa johtajaa”-periaatteella, kuunnellaan ja tunnistetaan erilaisia sävelkulkuja sekä tehdään motoriikka-harjoituksia. Lisäksi pyrkijä laulaa yhden vapaavalintaisen laulun, esim. “Paljon onnea vaan”. Mikäli hakijalla on aiempaa kokemusta soitinopinnoista esim. soitinvalmennuksessa, kannattaa antaa myös soittonäyte. Oppilaspaikan voi toki saada myös ilman mitään soittokokemusta tai soittonäytettä. Arviojina on kaksi EMOn opettajaa. Vanhemmat eivät ole mukana testitilanteessa.

powered by eMedia