Orkesteri-, kuoro- ja yhtyetoiminta on näkyvä osa EMOn elämää. Taloon mahtuu lukuisia kokoonpanoja kahden soittajan duoista kokonaiseen sinfoniaorkesteriin.

EMOn orkesterireitti takaa sen, että jokainen oppilas voi edetä taitojen ja kokemuksen karttuessa alkeistasolta aina sinfoniaorkesteriin asti. Oppilaan kehityksen kannalta parasta ja luontevinta on olla mukana orkesterireitin kaikilla tasoilla, näin siirtyminen orkesterista toiseen onnistuu helpoiten. Suurin osa orkestereista toimii säännöllisen viikoittaisen harjoitusajan puitteissa, joten myös mahdolliset muut harrastukset on helpompaa sovittaa musiikkiopiston soittotuntien ja yhteissoittoharjoitusten lomaan.

Myös orkesteria pienemmissä yhtyeissä soittaminen on antoisaa. Kamarimusiikkiyhtyeet kootaan joko opettajan aloitteesta tai oppilaiden oman aktiivisuuden herättäminä. Usein nämä yhtyeet toimivat projektiluontoisesti eivätkä siten kuormita oppilaan viikko-ohjelmaa koko lukuvuoden ajan.

Juuri yhdessä soittaminen on se juttu musiikkiopistossa, josta hauskimmat kokemukset ja muistot yleensä ammennetaan. Orkestereissa ja yhtyeissä solmitaan elinikäisiä ystävyyssuhteita ja soittokumppanuuksia, päästään keikoille Kulttuurikeskuksen ulkopuolelle, esiintymismatkoille jopa ulkomaille asti ja toisinaan suurillekin estradeille tuomaan musiikin iloa kaikenikäisille kuulijoille. On mahtavaa saada kannustusta kavereilta ja olla itse osa komeasti soivaa kokonaisuutta!

powered by eMedia