Soittaen ja laulaen syvälle musiikkiin

EMOssa voi opiskella pääaineena kaikkia akustisia länsimaisia soittimia, yksinlaulua, sävellystä tai sähkökanteletta. Pop/Jazzlinja Ebeliin voi pyrkiä n. 12-vuotiaasta alkaen kun soittimen perustaidot ovat jo hallussa. Tärkeää on löytää soitinvalikoimasta juuri itselle sopiva soitin, joka motivoi ja innostaa. Soittimiin voi tutustua opettajien opastuksella musiikkiopiston Soitinpolulla seuraavan kerran 19.4.2017. Tervetuloa myös musiikkiopiston konsertteihin! Lisätietoa eri soittimista löytyy myös Pienestä soitinoppaasta (pdf).

  • Soitinvalmennus: soitinpajat

EMOn soitinvalmennus tapahtuu soitinpajoissa, jonne oppilaita sijoitetaan vapaille paikoille oppilasvalintojen kautta. Soitinvalmennus on orientoivaa tutustumista soittimeen ja soittoharrastukseen, opetus tapahtuu pienryhmässä. Soitinpajoja muodostetaan oppilasvalintojen perusteella vaihtelevasti eri soittimiin. Opetus tapahtuu 3-hengen ryhmässä 1-2 lukuvuoden ajan, jonka jälkeen voi tulla pyrkimään musiikkiopiston perustason oppilaaksi. 

  • Musiikkiopiston perustaso

Musiikkiopiston oppilas harrastaa tavoitteellisesti jonkin soittimen tai laulun opiskelua, lisäksi opintoihin kuuluu musiikin perusteita sekä yhteismusisointia. Tarjolla on myös valinnaisia ryhmäaineita: musiikkivalmennusta (7-8-vuotiaille), rytmiikkaa, tanssia, musiikkiteknologiaa ja kuoroja. Tavoitteena on, että jokainen oppilas löytää EMOsta omanlaisensa musiikillisen polun, joka antaa valmiudet elinikäiseen harrastamiseen. Opintojen sisältöä ja tavoitteita suunnitellaan vuosittain yhdessä opettajan kanssa. Musiikkiopistossa on mahdollisuus suorittaa musiikin perustason ja musiikkiopistotason laajan oppimäärän päättötodistukset ja saavuttaa valmiudet musiikin ammatillisiin opintoihin.

EMOn opetussuunnitelma (pdf) nojaa valtakunnallisiin taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. Opetussuunnitelman mukaan musiikin perustason opinnot voivat kestää 8 vuotta ja musiikkiopistotason opinnot 4 vuotta, minkä lisäksi on vielä mahdollista anoa jatkoaikaa lisäopetuksessa.

powered by eMedia