Opettajakysely: Hyvä EMOn opettaja,

Mitä työhösi EMOssa kuuluu?

EMOssa toteutetaan maalis-huhtikuussa laaja palautekierros. Itsearviointi on laissa säädetty velvoite myös taideoppilaitoksille. Olemme odottaneet valtakunnallisen, taideoppilaitoksille kehitetyn Virvatuli-arviointityökalun valmistumista. EMOn 9-henkinen arviointiryhmä on karsinut ja muokannut tammikuussa julkaistun Virvatulen kyselypohjia EMOon sopiviksi. Kyselyt toteutetaan 9-12-vuotiaille ja yli 12-vuotiaille pääaineoppilaille, huoltajille sekä opettajille. Opettajakyselyjä ovat työstäneet erityisesti arviointiryhmän opettajajäsenet.

Opettajakyselyssä on kaksi osaa: osaamiskartoitus ja työympäristökysely, jossa saat arvioida niin fyysistä kuin psyykkistäkin työympäristöäsi. Osaamiskartoituksen tarkoituksena on paitsi saada sinut pohtimaan omaa työtäsi ja työyhteisöäsi monelta eri kantilta myös löytää trendejä, yhteisesti koettuja kehittämiskohteita mm. tarjottavan täydennyskoulutuksen pohjaksi. Kaikki palautteet käsitellään ArtsEduZef-palvelimella siten, että yksittäiset vastaajat eivät ole tunnistettavissa, saamme EMOon kosteen palautteista. Kun kaikki palautekoosteet eri kyselyistä on saatu ja muut tiedonhankintamateriaali (tilastot, toimintakertomukset ym.) on kerätty, tekee kukin arviointiryhmäläinen itsenäisen arvionsa viidestä eri kriteeristä: opettajat, oppilaat, oppimisympäristö, johtaminen ja yhteistyösuhteet. Sen jälkeen arviointiryhmä työstää yhteisen raportin, joka aikanaan tulee tiedoksi opettajakunnalle ja pohjaksi toimintasuunnitelmaamme.

Vierivä kivi ei sammaloidu, työhönsä kehittäen suhtautuva ihminen ei leipiinny. Välillä kannattaa pysähtyä analysoimaan, arvottamaan ja arvostamaan arkea. EMO on suuri laiva, jossa työskentelemme monella tavalla: kollegioissa, lähiesimiehen ja toimiston kanssa, välillä koko talon tasolla. On yhteinen intressimme, että arki on toimivaa ja mukavaa, välillä jopa inspiroivaa. Itsearvioinnissa on keskeistä, että risut, kriittinenkään palaute ei henkilöidy, vaan suhtaudumme asiaan ja prosesseihin tutkivalla asenteella; kuinka saisimme homman toimimaan vielä paremmin. Ja jos ruusuja satelee niin ne menevät iloisesti jakoon koko joukkueelle.

Siispä, ohessa kaksi linkkiä, yhteensä n. 100 napsuteltavaa kohtaa. Vastaa ja vaikuta!

Muistutathan myös yli 9-vuotiaita pääaineoppilaitasi pääsiäismaanantaihin asti auki olevasta kyselystä, se on lähetetty oppilaiden ja vanhempien s-posteihin ja löytyy myös EMOn verkkosivujen etusivun yläpalkista otsikolla "oppilaskysely". Oppilaskyselyyn kirjaudutaan:
Käyttäjätunnus: oppilas
Salasana: virvatuli

Oppilaille arvontapalkintona on elokuvalippuja, huoltajille soitto/laulutunti valitussa soittimessa.

Perästä kuuluu... Iloa tihentyvään musiikkikevääseen!

Koko arviointiryhmän puolesta

Paula
EMO-rehtori
(09) 81657270
paula.jordan@emo.fi

EMOn arviointiryhmä:
Ritva Erkama (johtokunnan pj, huoltaja)
Jesse Rouvinen, opiskelija
Kristina Söderblom, opettaja, luottamusmies
Tarja Koskinen, opettaja, johtokunnan opettajajäsen
Susanna Ertolahti-Mertanen, opettaja, opettajayhdistyksen pj.
Ilmo Peitso, säestäjä
Paula Jordan, rehtori
Marja Korpi, apulaisrehtori
Kirsi-Marja Mäkinen, apulaisrehtori

powered by eMedia