Oppilasvalinnat

  • Oppilasvalinnat järjestetään keväällä 2018 Espoon kulttuurikeskuksessa 23.5. ja 28.-30.5.2018
  • Valintakokeeseen ilmoittaudutaan ennakkoon 18.4.-16.5. välisäenä aikana etusivulta (www.emo.fi) löytyvän linkin kautta. Samalla varataan oma pääsykoeaika. 

Tietoa soittimista:    Pienestä soitinoppaasta (pdf).  

Mitä oppilasvalinnoissa tapahtuu?
Oppilasvalinnoissa on aluksi info ja sen jälkeen yksilötehtävät. Aikaa kannattaa varata n. 1 tunti.
Yksilötestissä  taputetaan ja lauletaan opettajan mallin mukaan erilaisia rytmejä ja melodioita “seuraa johtajaa”-periaatteella, kuunnellaan ja tunnistetaan erilaisia sävelkulkuja sekä tehdään motoriikka-harjoituksia. Lisäksi pyrkijä laulaa yhden vapaavalintaisen laulun, esim. “Paljon onnea vaan” ja antaa halutessaan soittonäytteen haluamallaan soittimella. Arviojina on kaksi EMOn opea. Vanhemmat eivät ole mukana testitilanteessa.

Minkä soittimen valitsisin?
EMOssa voi opiskella kaikkia länsimaisia akustisia soittimia. Niihin voi tutustua EMOn opettajien opastuksella Soitinpolulla, joka järjestetään Espoon kulttuurikeskuksessa  seuraavan kerran 18.4.2018 . Tapahtuman soitinesittelykonsertit ovat Tapiolasalin alalämpiössä. Soittokokemusta jo omaavat, yli 12-vuotiaat voivat myös hakeutua oppilaaksi pop/jazzlinja Ebeliin. Ebeli järjestää oppilasvalinnat toukokuussa 2018. Ks. Ebelin hakuohjeet

Oppilaspaikan saaminen orkesterisoittimiin on helpompaa kuin esim. pianoon, johon pyritään eniten. Oppilaita otetaan vuosittain vaihteleva määrä vapautuville oppilaspaikoille.

powered by eMedia