Espoon musiikkiopisto EMO on yli 50 vuoden aikana taidolla, tiedolla ja tunteella rakennettu musiikin kasvupaikka.  Edeltäjäni Erkki Pohjola ja Timo Veijola tietävät minkälaista luovaa hulluutta ja näkyä, kaunopuheisuuden ja jääräpäisyyden yhdistelmää onkaan vaatinut luoda musiikinopiskelun rakenteet tähän maahan. Meidän sukupolvemme on uudenlaisten haasteiden edessä. Espoo laajenee, yhteiskunta polarisoituu, verkostoituminen on elinehto, media hallitsee kulttuuritarjontaa. Maailmankuva hahmottuu sirpaleisena ja pätkissä.

Musiikikasvatuksen kohderyhmät ja tehtäväkentät laajenevat mutta EMOn visio pysyy ja kristallisoituu: Musiikki soittaa ihmisyyden syvimpiä kieliä. Sukeltamalla musiikkiin ja antautumalla sen leikkiin koemme jotain hyvin ajatonta ja eheyttävää ihmisyyden ytimestä. Eheyttävä vuorovaikutus syntyy  syvästä kohtaamisesta ja pitkäjänteisistä ihmisuhteista. Sitoutuminen tuntuu oppilaissa, heidän perheissään ja jo lapsissaan. EMOyhteisöllä on hyvä olla  yhdessä; on juuret, omat traditiot ja visio mielekkäästä elämästä, joka kantaa vuosikymmenten halki. Ei lähde kulumallakaan!

Lapsissa ja nuorissa on huikea potentiaali, jota ei kannata aliarvioida, vaan uskoa unelmiin. Jokaisella on oikeus kasvaa oman mittansa mukaiseksi.  EMO tarjoaa  inspiroivan kasvualustan tuleville luoville insinööreille,  esteettisille kondiittoreille,  inhimillisillisille lääkäreille, viisaille ohjelmoitsijoille, taiteellisille autonkuljettajille, laulaville lastentarhanopettajille – ja myös muusikoille maailman lavoille. Korkealle ja sen  yli!

Tälläkin viikolla EMO saa Espoon soimaan. Kuuletko? Liity mukaan!

 

Paula Jordan, rehtori

powered by eMedia