Ilmari Hannikainen –pianokilpailu

Suomen parhaat 15–30-vuotiaat pianistit mittelevät paremmuudestaan Jyväskylässä 23.2.–6.3. Ilmari Hannikainen –pianokilpailussa, joka on Suomen suurin kansallinen pianokilpailu.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella nähtiin 46 kilpailijaa, joista 18 valittiin toiselle kierrokselle ja 6 finaaliin. Kaksipäiväinen finaali keskiviikkona 5.3. ja torstaina 6.3. kilpaillaan Jyväskylä Sinfonian säestyksellä ja kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla. Myös pianistina ja Espoon musiikkiopiston kasvattina tunnettu Matvejeff sijoittui itse samassa kilpailussa kolmanneksi vuonna 2007.

Kilpailun 5 finalistia ovat täysi-ikäisiä ja heillä on takanaan opintoja Sibelius-Akatemiassa. Poikkeuksen tekee Espoon musiikkiopiston EMOn 15-vuotias oppilas Karoliina Ruhno, jota opettaa Teppo Koivisto. Aiemmin opettajana toimi Katarina Nummi-Kuisma. Finaalissa kuullaan toistakin espoolaista,  Jan-Paul Roozemania, joka on myös EMOn kasvatteja.

Ilmari Hannikainen -pianokilpailun finaalit Jyväskylässä nähdään suorina lähetyksinä internetissä 5.–6.3. kello 19 alkaen.Striimauksen toteuttaa E-concerthouse. Konsertit voi kuulla myös suorina radiolähetyksinä Yle Radio 1:ssä molempina iltoina. Radiolähetykset ovat kuunneltavissa jälkikäteen 30 päivän ajan osoitteissa yleradio1.fi/musiikki ja yle.fi/areena..

 

 

powered by eMedia